روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
باید عذرخواهی کنیم که 290 مسافر ایرانی را کشتیم
اندیشکده آمریکایی امنیت ملی «ترومن» خواستار عذرخواهی واشنگتن از ایران به خاطر حمله به هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367 شد.
کریستین کوپر نویسنده این یادداشت خاطرنشان میکند: در بازخواهی علنی که از نوارهای ناو «یو اس اس وینسنس» صورت پذیرفته مشخص شده هواپیمای «ایران ایر 655» در مسیر هوایی تجاری قرار داشته و کد ترانسپوندر بینالمللی هواپیماهای غیرجنگی را مخابره میکرده است. این هواپیما هم چنین در حال دور شدن از ناو «وینسنس» بوده است، تنها 45 ثانیه بعد «یو اس اس وینسنس» با شلیک همزمان دو موشک زمین به هوا هواپیمای ایرباس ای300 را به سرعت به دو نیم کرد و تمام 290 سرنشین آن را کشت.
به گزارش «تیک» وی میافزاید: ریگان، در پاسخ به این اتفاق در بیانیهای 151 کلمهای این رخداد را اقدام صحیح دفاعی خواند و به خانوادههای گروه پروازی و مسافران تسلیت گفت اما برای این موضوع واقعا عذرخواهی نکرد. «هاشمی رفسنجانی» به درستی از اقدام تلافیجویانه علیه این جنایت آمریکا سخن گفت آیا لازم است که از کنگره امروز عذرخواهی کند؟ و یا شاید بیانیهای از سوی رئیسجمهور کافی باشد؟ و شاید به بیانیهای از سوی «کمیته روابط خارجی سنا» یا بیانیهای توسط یک نماینده کنگره هم بتوان اکتفا کرد؟
تحلیلگر اندیشکده امنیت ملی ترومن تأکیدکرد: چه طور است که من، به عنوان یک شهروند آمریکایی، شروع کننده باشم؟ من متأسفم که کشورم 25 سال پیش مرتکب خطایی شد که به کشته شدن شهروندان بیگناه شش کشور، که بیشترشان از ایران بودند، انجامید.
من متأسفم که پیچیدگیهای جنگ ایران و عراق به احتمال بسیار موجب شد روند اخلاقی و صحیح عذرخواهی رسمی آمریکا از ایران رخ ندهد و من متأسفم که سقوط پرواز 655 ایرانایر موجب شد تا آن چه که میتوانست پس از روابط با عربستان سعودی مهمترین روابط آمریکا در منطقه محسوب شود در سایه سرد و طولانی بدبینی فرو رود. من متأسفم که آمریکا مرتکب چنین خطایی شد و هنوز هم باید برای جبران آن تلاش کند.
کوپر در پایان نوشت: زمان آن فرا رسیده که آمریکا با نشان دادن حسن نیت آغازگر بهبود روابط با ایران باشد و بدون این که موضوعی موجب رنجش طرفین شود در را به روی روابطی نو با دولت «حسن روحانی» بگشاید. آیا عذرخواهی آمریکا در سال 2013 میتوان فرصت از دست رفته را دوباره بازگرداند؟ احتمال این اتفاق ضعیف است.
سگ زنجیری آمریکا دوباره پارس کرد
نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای چندمین بار خواستار تشدید فشار غرب بر ایران شد و گفت غرب نباید فریب انتخابات ایران و حسن روحانی را بخورد.
وی در سخنانی که طبق معمول بوی گزافهگویی میدهد گفته است: «با توجه به پیشرفت برنامه هستهای ایران، تشدید تحریمهای اقتصادی و ارائه یک گزینه نظامی معتبر علیه این کشور بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد تا از برنامه اتمی خود دست بردارد.»
نخستوزیر اسرائیل میافزاید: «یک ماه از انتخابات ریاست جمهوری ایران گذشته و ایران هنوز با سرعت بسیار به سمت توسعه تواناییهای اتمی پیش میرود. ایران روند پالایش غنیسازی (اورانیوم) خود را توسعه داده و به طور همزمان در حال ساخت رآکتور تولید پلوتونیوم است».
او همچنین گفت ایران باید همه فعالیتهای مربوط به غنیسازی اورانیوم را متوقف کند و همه (اورانیوم) غنی شده را از مرزهای کشور خارج نماید و نیروگاه غنیسازی غیرقانونی قم را تعطیل کند.
نتانیاهو همچنین در مصاحبه با سیبیاس گفت: «ساعت اسرائیل در برابر ایران تندتر از ساعت آمریکاییها کار میکند زیرا ما فاصله (جغرافیایی) کمی با ایران داریم؛ میتوانیم آسیب بیشتری ببینیم و لذا فوریت مسئله برای ما به نسبت آمریکاییها متفاوت است».
نتانیاهو به باب شیفر مجری قدیمی سیبیاس گفت: «من از کشورم در برابر رژیمی که ما را به نابودی دوباره تهدید میکند، دفاع میکنم».نتانیاهو آمریکا را نیز به برداشتن گامهای جدیتر در برابر ایران فرا خواند و گفت: «مهم این است که سران تهران بفهمند که بعد از انتخاباتشان، سیاست (فشار و تحریم علیه ایران) فرقی نمیکند».
نخستوزیر رژیم صهیونیستی، رئیس جمهوری منتخب ایران را «ابزاری» برای رسیدن به بمب اتمی ایران نامید و گفت «او لبخند میزند و ایران بمب میسازد».نتانیاهو به سیبیاس گفت: «روحانی از احمدینژاد انتقاد میکند که چرا گرگی در پوست گرگ بوده است. او گرگی در لباس میش است»(!)
یاوهگویی نتانیاهو در حالی است که او بهتر از هرکس میداند در صورت ارتکاب کوچکترین خطایی، حیفا و تلآویو با خاک یکسان خواهند شد. در عین حال براساس تقسیم کار انجام شده، چون دولت آمریکا رأساً نمیخواهد با اعتبار خود بازی کرده و درباره اقدام نظامی بلوف بزند، مسئولیت این کار معمولاً به رژیم صهیونیستی- سگ زنجیری آمریکا- سپرده میشود تا به اصطلاح کفه داشتهها و تهدیدهای آمریکا مقابل ایران سنگینتر شود.
پیش از این کسانی چون مئیر داگان (رئیس سابق سرویس جاسوسی اسرائیل) تصریح کردهاند که امثال نتانیاهو زیاد پارس میکنند اما قادر به گاز گرفتن نیستند.رژیم صهیونیستی هم تنها رژیم اشغالگر در دنیا محسوب میشود که به ضرب و زور نسلکشی و قتل عام زنان و کودکان بیگناه به حیات ننگین خود تداوم میبخشد.
سخنگوی ستاد عارف: روحانی اصلاحطلب نیست
سخنگوی ستاد انتخاباتی دکتر عارف در انتخابات ریاستجمهوری با انتقاد از اصلاحطلبان گفت آنها چند روز یکبار تحلیلهای خود را عوض میکنند. خامسیان تصریح میکند که عارف تنها نامزد اصلاحطلبان بود و روحانی اصلاحطلب نیست.
علیرضا خامسیان در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو با تاکید بر اینکه عارف در شرایط قهر و تحریم اصلاحطلبان نامزد شد، گفت: خیلی از دوستان در جبهه اصلاحات متاسفانه تحلیل درستی از شرایط سیاسی نداشتند و متاسفانه در عرض چند روز تحلیلهایشان متفاوت میشد یک روز از عدم شرکت حرف میزدند، یک روز از تحریم انتخابات میگفتند و روز دیگر از شرکت در انتخابات سخن میگفتند. در طی یکی دو هفته مانده به انتخابات، اگر دقت کرده باشید برخی از افراد اصلاحطلب تغییر تحلیلهایشان بسیار زیاد بود و این مناسب یک کنشگر سیاسی نیست.
مسئول روابط عمومی دفتر عارف در توضیح اینکه چرا عارف تنها نامزد اصلاحطلبان بود میگوید: وقتی که ثبتنام آغاز شد و آقای عارف ثبتنام کردند، برخی از چهرههای دیگر از جمله آقای شریعتمداری نیز ثبتنام کرده و وارد عرصه انتخابات شدند. آقای مهرعلیزاده و اسحاق جهانگیری هم که قرار بود، کاندیدا شوند، در صحنه حضور پیدا نکردند و قرار بود که بین این چهار نفر اجماع صورت بگیرد. اما در میانه اجماع آقای هاشمی وارد عرصه انتخابات شد در چنین شرایطی آقای عارف تنها کاندیدای اصلاحطلبان بود.
این همکار نشریات اصلاح طلب در ادامه میگوید: تنها کسی که خود را در میان هشت نامزد انتخابات اصلاحطلب میدانست کسی غیر از آقای عارف نبود. آقای روحانی هم گفته بودند که من اصلاحطلب نیستم و فردی اعتدالگرا هستم و صراحتا اعلام کردند که من از کلمه «فراجناحی» خوشم میآید. پس این مسئله نشان میدهد که تنها کاندیدای اصلاحطلب دکتر عارف بود.
وی در پاسخ این سؤال که نهایتا آقای عارف به نفع آقای روحانی کنار کشیدند؟ میگوید: این سؤال را از خود آقای دکتر بپرسید. ولی مشخصا کنارهگیری آقای عارف موجب پیروزی آقای روحانی شد. ایشان در بیانیهشان اعلام کردند که به خاطر مرقومهای که آقای خاتمی به ایشان دادند و به خاطر دوری از انشقاق در جریان اصلاحطلبی به خواست آقای خاتمی از انتخابات کنار میکشند.
رئیس ستاد انتخاباتی عارف در این مصاحبه از کرباسچی دبیرکل کارگزاران به خاطر پیشدستی بر شورای مشورتی اصلاحطلبان و اعلام حذف عارف انتقاد کرد.
مشاور بودند یا وزیران پیشنهادی؟!
همراهی برخی چهرههای سیاسی و اقتصادی با رئیسجمهور منتخب در دیدار از مجلس این احتمال را تقویت کرده که شماری از آنها به عنوان وزیر به مجلس معرفی خواهند شد یا احتمالا در دیگر بخشهای کابینه یازدهم به کار گماشته خواهند شد.
در جریان دیدار روز یکشنبه دکتر روحانی با نمایندگان مجلس، شماری از چهرههای سیاسی و اقتصادی و از جمله محمد شریعتمداری، محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان، محمدرضا نعمتزاده، محمود واعظی، محمد فروزنده و اسحاق جهانگیری وی را همراهی کردند. حسین فریدون، علی ربیعی، محمدجواد ظریف، حسامالدین آشنا، محمد نهاوندیان، علی یونسی، مرتضی بانک، امیرحسین زمانینیا، علی عسکری، سیدمحمود علوی و محمدرضا صادق از دیگر مشاوران همراه روحانی در این دیدار بودند.
این در حالی است که بنا بر برخی گزارشها 3 کمیته سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اجتماعی شامل 13 کارگروه مشغول فهرست کردن نامزدهای احتمالی تصدی وزارت و معاونت هستند که توسط افرادی مانند یونسی، مسجدجامعی، توفیقی، نهاوندیان، صالحی، ربیعی، واعظی و ترکان مدیریت میشود.
به گفته علی عسکری مشاور پارلمانی دکتر روحانی، پانصد نفر در زیرمجموعه کارگروهها مشغول فعالیت میباشند.
در همین حال حسین-ن رئیس کمیته اطلاعرسانی حزب منحله جبهه مشارکت که در خارج از کشور اقامت دارد در مصاحبه با بیبیسی و در پاسخ به این سؤال که اصلاحطلبان از روحانی درباره ترکیب کابینه چی میخواهند؟ افزود: اصلاحطلبان سهم نمیخواهند اما مطالبه دارند.
وی خاطرنشان کرد: آقای روحانی تیمهای نسبتا خوبی را برای وزرا انتخاب کردند و مشورتهای خوبی میگیرند اما اینکه در نهایت چی بیرون خواهد آمد همه منتظر هستیم ببینیم.
این چهره فعال در فتنه 88 در عین حال بدون اشاره به نقش حزب متبوع خویش در تبدیل فضای سیاسی به فضای ضدامنیتی گفته است: یکی از آسیبهای جدی که ما و به خصوص چهار سال گذشته با آن مواجه بودیم سایه امنیتی است که بر حوزههای مختلف کشور سنگینی میکند و روحانی باید این فضای امنیتی را برطرف کند.
نامی که برای مردم ایران چندشآور است
مشاور سابق پنتاگون، سازمان منافقین را فرقهای دغلباز و چندشآور برای مردم ایران توصیف کرد.مایکل روبین محقق مؤسسه امریکن اینترپرایز در مجله کامنتری به افتضاح آخرین میتینگ منافقین با حضور افراد غیر ایرانی اشاره کرد و نوشت: بیزاری از سازمان مجاهدین خلق ]منافقین] از جمله موضوعاتی است که مردم ایران درباره آن اتفاقنظر دارند.
من پیش از این به ایران رفته و با عموم مردم صحبت کردهام. اقدامات تروریستی این گروه که منجر به کشته شدن نه تنها مسئولین جمهوری اسلامی بلکه شهروندان معمولی شد، علاوه بر پذیرفتن کمک از صدام پس از حمله عراق به ایران، این گروه را از چشم مردمی که ادعا میکند نماینده آنهاست انداخت.
وی که 2 سال در پنتاگون بهعنوان مشاور در امور ایران و عراق فعالیت کرده، در ادامه مقاله خود با اشاره به حذف گروهک منافقین از لیست گروههای تروریستی پس از خرید حمایتهای مسئولین آمریکایی توسط این گروهک ادامه داد این عمل از آنها یک گروه دمکراتیک نمیسازد.
روبین همچنین به روایت دانشجوی قرقیز از حضور در تجمع منافقین در ویلپنت اشاره نمود و افزود: به نظر میرسد که رؤسای این گروه، حال باید علاوه بر پولی که به سخنرانان میپردازند تا در تجمعهایشان به مدح آنان بپردازند به مخاطبینشان هم پول بدهند.
وی افزود: مجاهدین خلق نه تنها یک فرقه چندشآور است که حاضر است برای جلب حمایت، بدون در نظر گرفتن سابقهاش هر چیزی بگوید، بلکه یک پوسته تو خالیست.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 15,ژانویه,2025